MEB yönetmelik değişikliği yaparak gerici ve piyasacı eğitim anlayışını güçlendirdi: ‘Yerel’ tarikatlar okulda

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni bir yönetmelik değişikliği ile tarikat ve cemaatlerin okullara sızmasına olanak tanıyan protokollerin kapsamını genişletti. Artık il ve ilçelerdeki yerel vakıflar da okullarla protokol imzalayabilecekler. Ayrıca, devamsızlıktan başarısız sayılan öğrencilerin bir sonraki öğretim yılında okula devam edebilmeleri için bir işletmeyle sözleşme imzalamaları zorunlu hale getirildi. Bu sayede, devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan öğrencilerin eğitimleri MESEM aracılığıyla sürdürülebilecek.

ZORUNLULUK KALDIRILDI

MEB, Resmi Gazete’de yayımlanan “MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile ortaöğretim okullarına verilen protokol yetkisinin alanını genişletti. Artık protokollerin imzalanması için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin bilgisi ve onayı gerekmektedir.

ÖĞRETMENLERE AKADEMİ

Öncesinde sadece merkezi kurumlarla protokol imzalanmasına izin verilirken, şimdi ilçelere özgü yerel vakıflar da okullarla protokol imzalayabilecekler. Bu durum, tarikat ve cemaatlerin çeşitli yerel vakıf ve dernekler aracılığıyla eğitim sistemine girmesine olanak tanımaktadır.

Yönetmelik değişikliği ile bir diğer önemli düzenleme ise eğitimdeki piyasacı yaklaşımı güçlendirmektedir. Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan öğrencilerin bir işletmeyle sözleşme imzalayarak okula devam etmeleri gerekmektedir. Bu değişiklik ile öğrencilerin örgün eğitimden alınarak haftanın dört günü bir işletme veya imalathanede çalışarak öğrenim görebilecekleri MESEM’e yönlendirilmeleri sağlanacaktır.

Bakanlık, öğretmen atamalarında öğretmen adaylarının atandıktan önce 550 saatlik zorunlu eğitim alacakları Milli Eğitim Akademisi’nde eğitim görmelerini şart koşmuştu. Yapılan yeni değişiklikle, merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okullara atanan öğretmen ve yöneticilerin Milli Eğitim Akademisi’nde belirlenen eğitimlere katılması zorunlu hale getirildi.

Related Posts

Çin’i sel vurdu: 18 bin kişi tahliye edildi

Çin’in Xianfeng kentinde meydana gelen sel sonucu yerleşim yerleri sular altında kaldı, 18 bin kişi evlerinden tahliye edildi. Henan eyaletinde ise sel nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi kayboldu.

CHP’li Bakan’dan şafak operasyonuna tepki

Aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CH İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da olduğu çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bakan, “Kaçma şüphesi yok. Bu insanların adresleri belli, her gün halkın önünde olan kişiler. İfadeye çağrılsalardı elbette giderlerdi.” değerlendirmesini yaptı.

Elazığ’ın Maden ilçesinde örtü yangını söndürüldü

Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Sağrılı köyü Zafran mezrası kırsalında çıkan örtü yangını, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında bir köy evi zarar gördü, can kaybı yaşanmadı.

Türkiye’den vizesiz gidilen ülkelerin yeni listesi yayınlandı

Son yıllarda yapılan yeni anlaşmalarla birlikte Türk vatandaşlarının vize olmadan sadece kimlik ya da pasaportla gidebileceği ülkelerin listesi değişti. İşte çok sayıda Balkan, Avrupa, Asya ve Afrika ülkesinin yer aldığı listede vize muafiyeti için Türk vatandaşlarına tanınan süreler…

Atatürk’ün ismi stadyumdan kaldırılmıştı: Eskişehirlilerden AKP’nin o kararına karşı eylem!

Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Eğitim İş Eskişehir Şubeleri tarafından, Eskişehir Atatürk Stadyumu’nun adının Fethi Heper Stadyumu olarak değiştirilip tescillenmesine tepki amacıyla Eskişehir’de Ulus Anıtı önünde basın açıklaması yapıldı.

Rusya: Birileri başka ülkede iktidar değişikliğini tartışırsa, dünya cehenneme dönüşebilir

Rusya: Birileri başka ülkede iktidar değişikliğini tartışırsa, dünya cehenneme dönüşebilir