LPG ithalatı şubatta yıllık bazda azaldı

EPDK’nın Güncel Raporuna Göre LPG İthalat ve İhracat Rakamları

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayınlanan “LPG Piyasası Sektör Raporu” verilerine göre, rafinerici ve dağıtıcı lisansı sahiplerinin en çok ithalat yaptığı ülkeler şunlardır:

  1. Cezayir
  2. Rusya
  3. ABD
  4. Türkiye Serbest Bölgeleri
  5. Birleşik Arap Emirlikleri
  6. Gürcistan

Şubat ayında LPG ithalatı bir önceki yılın aynı dönemine göre %9,9 azalarak 234 bin 829 tona geriledi. Ancak rafinerici ve dağıtıcı lisansı sahipleri tarafından yapılan LPG ihracatı %24,9 artışla 58 bin 876 tona yükseldi.

İhracatın yapıldığı ülkeler ise şunlardır: Marshall Adaları, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri, Yunanistan, Lübnan, Romanya, Ukrayna, Singapur, Almanya, KKTC, Polonya, Bulgaristan ve Türkiye Serbest Bölgeleri.

Aynı dönemde LPG üretimi yaklaşık %11 artarak 81 bin 86 tona ulaştı. Dağıtıcı lisansı sahipleri tarafından yurt içi LPG satışları ise yaklaşık 275 bin 890 ton olarak gerçekleşti.

Satışlarda otogaz, %82,7 pazar payı ile birinci sırada yer alırken onu sırasıyla %13,7 ile tüplü LPG ve %3,6 ile dökme LPG satışları takip etti.

Related Posts

Bakan Işıkhan’dan kamu işçisinin zam sürecine dair açıklama: Pazarlık devam ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu işçisinin zam sürecine dair açıklamasında, “Reel ekonomik dengeleri gözetiyoruz, işçi kesiminin maksimum faydayı alacağı bir rakam üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Trump’ın ilk 100 gününe tarifeler damga vurdu

ABD Başkanı Donald Trump, görevinin ilk 100 gününde izlediği tarife politikasıyla küresel ticarette gerilimin tırmanmasına ve belirsizliklerin artmasına neden oldu.

Türkiye’nin petrol ithalatı azaldı

Türkiye’nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 3 milyon 581 bin 154 ton oldu.

Çinli ihracatçılar ABD’den uzaklaşıyor: Yeni pazar arayışı hız kazandı

Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi’nin anketine göre, Çinli ihracatçıların yarısı ABD ile ticaretlerini azaltmayı planlıyor. Tarifelerin artan belirsizlik yarattığına dikkat çeken firmalar, kaybedilen siparişlerin yerine gelişmekte olan pazarlara yönelmeye hazırlanıyor. Çin tarafı, Washington’a tarifeleri müzakere yerine “silah” olarak kullanmama çağrısı yaptı.

BIST 30 haftaya yüzde 0,2 düşüşle başladı

BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,2 düşüşle 10.333 puandan start verdi. Cuma günkü yüzde 0,7’lik gerilemenin ardından akşam seansında da momentumunu koruyan kontrat, S&P’nin kredi notu teyidi ve ABD bilanço-veri gündemiyle şekillenen küresel risk iştahı altında işlem görüyor.

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir