Hizmet Üretici Fiyat Endeksi martta arttı

TÜİK, Mart Ayı H-ÜFE Verilerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), son verilere göre mart ayına ilişkin Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) verilerini duyurdu. Buna göre, mart ayında bir önceki aya göre H-ÜFE yüzde 2,25 artarken, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 13,78, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 37,94 ve son 12 aylık ortalamalara göre yüzde 55,7 yükseldi.

Aynı dönemde endeks, geçen yılın aynı ayına kıyasla ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 30,09, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 43,58, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 47,62, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 36,2, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 48,78, idari ve destek hizmetlerinde ise yüzde 41,51 artış gösterdi.

Bir önceki aya göre ise H-ÜFE, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 2,2, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 2,7, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 1,92, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 2,96, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 2,45, idari ve destek hizmetlerinde ise yüzde 1,72 oranında bir artış kaydetti.

Related Posts

Brent petrolde Kasım 2021’den bu yana en sert düşüş

Küresel talep zayıflığı ve arz fazlası beklentileri, petrol piyasalarını baskı altına aldı. Brent petrol, yüzde 16’yı aşan aylık kayıpla 62,57 dolardan işlem görüyor. Bu düşüş, Kasım 2021’den bu yana yaşanan en büyük aylık gerileme olarak kayıtlara geçti.

Bakan Işıkhan’dan kamu işçisinin zam sürecine dair açıklama: Pazarlık devam ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu işçisinin zam sürecine dair açıklamasında, “Reel ekonomik dengeleri gözetiyoruz, işçi kesiminin maksimum faydayı alacağı bir rakam üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Trump’ın ilk 100 gününe tarifeler damga vurdu

ABD Başkanı Donald Trump, görevinin ilk 100 gününde izlediği tarife politikasıyla küresel ticarette gerilimin tırmanmasına ve belirsizliklerin artmasına neden oldu.

LPG ithalatı şubatta yıllık bazda azaldı

Türkiye’nin LPG ithalatı şubatta yıllık bazda yüzde 9,9 düşerek 234 bin 829 tona geriledi. Aynı dönemde ihracat yüzde 24,9, üretim ise yaklaşık yüzde 11 oranında arttı. İç piyasada ise otogaz açık ara liderliğini sürdürdü.

Türkiye’nin petrol ithalatı azaldı

Türkiye’nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 3 milyon 581 bin 154 ton oldu.

Çinli ihracatçılar ABD’den uzaklaşıyor: Yeni pazar arayışı hız kazandı

Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi’nin anketine göre, Çinli ihracatçıların yarısı ABD ile ticaretlerini azaltmayı planlıyor. Tarifelerin artan belirsizlik yarattığına dikkat çeken firmalar, kaybedilen siparişlerin yerine gelişmekte olan pazarlara yönelmeye hazırlanıyor. Çin tarafı, Washington’a tarifeleri müzakere yerine “silah” olarak kullanmama çağrısı yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir