İstanbullular 2024’te en çok portakal ve domates tüketti

İstanbul’da Meyve ve Sebze Tüketiminde Son Durum

Geçtiğimiz yıl, Bayrampaşa ve Ataşehir yaş meyve ve sebze hallerine toplamda 2 milyon 750 bin 633 ton meyve ve sebze girişi gerçekleşti. İstanbul’da en çok tüketilen sebzeler arasında domates, patates ve salatalık öne çıkarken, meyvelerde ise portakal, mandalina ve karpuz tercih edilenler arasında ilk sıralarda yer aldı.

2024 yılında ise İstanbul’da en fazla tüketilen meyve portakal, sebze olarak ise domates oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınan bilgilere göre, 2023 yılında Bayrampaşa ve Ataşehir yaş meyve ve sebze hallerine 2 milyon 850 bin 843 ton ürün getirilirken, 2024 yılında bu rakam 2 milyon 750 bin 633 tona geriledi.

Geçtiğimiz yıl en fazla getirilen meyve ise portakal olurken, sebzeler arasında domates ve patates öne çıktı. 2023 yılında en çok getirilen meyveler karpuz, elma, mandalina, portakal ve limon iken, 2024 yılında sıralama portakal, mandalina, karpuz, elma ve limon şeklinde değişti.

Domates ve patates ise sebzede zirvede yer alırken, 2023 yılında en fazla domates, patates, salatalık ve kuru soğan getirilirken, 2024 yılında bu sıralama domates, patates, salatalık ve biber şeklinde değişti.

2024 yılında ise tonaj bazında en az getirilen meyve muşmula olurken, sebzeler arasında ise yer elması, kuru sarımsak, bamya, tere ve enginar en az getirilenler arasında yer aldı. (AA)

Ayşe Kulin’in Güzellik ve Başarı Yorumu

Ayşe Kulin, “Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı” açıklamasını yaptı. Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Günün Öne Çıkan Haberleri

  • Uzmanlar İstanbul karı için tarih verdi!
  • Türkiye’de 2024’te en çok satılan otomobil markaları belli oldu
  • Wanda Nara barışmak istedi, Icardi reddetti
  • Tarım Kredi’de 5,5 milyonluk vurgun!
  • 10 soruda özel okul fiyatları: Ne kadar zam gelecek, yemek ve servis ücretleri ne olacak?
  • Ertuğrul Özkök: Orta Doğu’da dengeleri sarsacak bir fotoğraf

Related Posts

Brent petrolde Kasım 2021’den bu yana en sert düşüş

Küresel talep zayıflığı ve arz fazlası beklentileri, petrol piyasalarını baskı altına aldı. Brent petrol, yüzde 16’yı aşan aylık kayıpla 62,57 dolardan işlem görüyor. Bu düşüş, Kasım 2021’den bu yana yaşanan en büyük aylık gerileme olarak kayıtlara geçti.

Bakan Işıkhan’dan kamu işçisinin zam sürecine dair açıklama: Pazarlık devam ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu işçisinin zam sürecine dair açıklamasında, “Reel ekonomik dengeleri gözetiyoruz, işçi kesiminin maksimum faydayı alacağı bir rakam üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Trump’ın ilk 100 gününe tarifeler damga vurdu

ABD Başkanı Donald Trump, görevinin ilk 100 gününde izlediği tarife politikasıyla küresel ticarette gerilimin tırmanmasına ve belirsizliklerin artmasına neden oldu.

LPG ithalatı şubatta yıllık bazda azaldı

Türkiye’nin LPG ithalatı şubatta yıllık bazda yüzde 9,9 düşerek 234 bin 829 tona geriledi. Aynı dönemde ihracat yüzde 24,9, üretim ise yaklaşık yüzde 11 oranında arttı. İç piyasada ise otogaz açık ara liderliğini sürdürdü.

Türkiye’nin petrol ithalatı azaldı

Türkiye’nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 3 milyon 581 bin 154 ton oldu.

Çinli ihracatçılar ABD’den uzaklaşıyor: Yeni pazar arayışı hız kazandı

Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi’nin anketine göre, Çinli ihracatçıların yarısı ABD ile ticaretlerini azaltmayı planlıyor. Tarifelerin artan belirsizlik yarattığına dikkat çeken firmalar, kaybedilen siparişlerin yerine gelişmekte olan pazarlara yönelmeye hazırlanıyor. Çin tarafı, Washington’a tarifeleri müzakere yerine “silah” olarak kullanmama çağrısı yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir