Türkiye’de geliştirilen bu kartı kullananların sayısı 50 milyona ulaştı

TROY Logolu Kart İşlemleri 2024’te 2,1 Trilyon Lirayı Aştı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Türkiye’nin Ödeme Yöntemi (TROY) logolu kartlarla 2024 yılında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin verileri açıkladı. Buna göre, TROY logolu kartlarla gerçekleştirilen işlemlerin tutarı bir önceki yıla göre 6 kat artarak 2,1 trilyon lirayı aştı.

50 Milyona Ulaşan TROY Kart Sayısı

TROY’un pazar payı, geçen yıla göre 8 puanlık artışla yüzde 18,3’e yükseldi. Aynı zamanda TROY logolu kart sayısı da önceki yıla göre yüzde 100 artarak 50 milyona ulaştı.

BKM Genel Müdürü Ozan Deniz’in açıklamalarına göre, TROY’un büyümesi sektör için stratejik bir öneme sahip. Deniz, TROY’un yaygınlaşması için gelecek yıllarda da çalışmaların hız kazanarak devam edeceğini belirtti.

TROY’un Yaygın Kullanımı Hedefleniyor

Ozan Deniz, TROY’un büyüme hedeflerini vurgulayarak, kartların Türkiye’deki tüm ticaret noktalarında ve e-ticaret platformlarında yaygın olarak kullanılmasını sağladıklarını ifade etti. Ayrıca Deniz, şehir içi ulaşımda TROY’un kullanımını artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, gelecek hedeflerini şu şekilde açıkladı:

  • Akıllı telefonlar aracılığıyla temassız ödeme ve giyilebilir temassız ödeme teknolojileri gibi yeni uygulamalarla TROY’un büyümesine katkı sağlanacak.
  • Ulusal ve uluslararası alanda TROY’un geçerliliğini artırmaya yönelik işbirliklerine ağırlık verilecek ve önemli gelişmeler paylaşılacak.
  • 2025 hedefi, her kullanıcının en az bir TROY kartına sahip olmasını ve TROY’un kullanımının öncelikli hale gelmesini sağlamak.
  • 2025’te TROY’un pazar payının yüzde 30’a ulaşması hedefleniyor ve bu başarıda vatandaşların destek ve ilgisi büyük önem taşıyor.
  • Sektör paydaşlarıyla işbirliği içinde ve güçlü kamu desteğiyle TROY’un lider konuma yükselmesine inanılıyor.

Related Posts

Yoksulluk sınırı 85 bin TL’yi aştı!

TÜRK-İŞ haziran ayı açlık sınırını açıkladı. Buna göre, haziran ayında açlık sınırı asgari ücretin 4 bin lira üstüne çıkarak 26.115 TL’ye, yoksulluk sınırı 85.066 TL’ye yükseldi.

Bulgaristan iş dünyasında güven arttı, enflasyon düştü

Bulgaristan’da iş dünyası güven göstergesi, 2025 Haziran’ında bir önceki aya göre hafif bir yükselişle 18,2’den 18,4’e çıktı. Bu artışta, sanayi girişimcilerinin mevcut üretim faaliyetlerini daha olumlu değerlendirmesi etkili oldu. Üretim …

Bir marka daha Türkiye’den çekildi

Japonya’nın en büyük kağıt üreticilerinden Daio Paper Corporation ürettiği bebek bezi markası Goo.N kritik bir karar aldı. Türkiye’de yıllardır bebek bezi, giyilebilir külot bez ve çeşitli hijyen malzemeleri satışı yapan şirket, mevcut ekonomik …

Akaryakıtta gece yarısı fiyat değişti: Motorine zam geldi

Brent petrol fiyatlarında süren dalgalanma akaryakıt piyasasını sarsmaya devam ediyor. 28 Haziran itibarıyla motorine 1,14 TL zam geldi. Zamla birlikte motorin fiyatı birçok kentte yeniden 50 TL sınırını aştı. Güncel akaryakıt fiyatları İstanbul, Ankara ve İzmir’de farklılık gösteriyor.

Borsa İstanbul güne artıda başladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,10 yükselişle 9.310,07 puandan başladı. Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,25 değer kaybederek 9.301,05 puandan tamamladı. EN ÇOK KAZANDIRAN VE …

Endeks açıklandı: Ekonomiye güven sağlanamıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2025 yılı Haziran ayına ilişkin Ekonomik Güven Endeksi yine 100’ü aşamadı. Sınırlı yükseliş kaydetse de güven anlamına gelen 100 endeksinin altında kaldı. Ekonomik güven endeksi mayıs ayında 96,65 …